Ultimate Web Site Drop Down Menu Forum

Ultimate Web Site Drop Down Menu Forum (http://www.udm4.com/forum/index.php)
-   Tips, Tricks and FAQs (http://www.udm4.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   UDM & Drupal (http://www.udm4.com/forum/showthread.php?t=6362)

ludo33 02-10-2009 08:06 PM

UDM & Drupal
 
Firstly,

Hello everyone, I'm a new user.

I am looking to use your menu with Drupal 6.9, and was just wondering if anyone can give me any pointers as how to go about this. It is only a test site so no-one's reputation is at stake :)

I assume I upload the udm4 and udm4-php directories doc root folder and take it from there.

Thanks,

Ludo...

02-13-2009 01:50 PM

That's pretty much it. Then you'll need to modify your layout templates to include the files in the right places.

One issue to be aware of is paths. For example, in the udm-custom.js file, there is a reference needed to the udm-resources folder, which by default is set to a relative path

Code:

um.baseSRC = "udm-resources/";
You'll probably need to make that an absolute path, especially if your site uses mod rewrite for SEO purposes.

ludo33 02-15-2009 11:05 AM

Oops
 
Thanks for your reply,

Eh emm...I jumped the gun!

I looked again at the download 3 folders udm4, udm4-asp and udm4-php so I figured the udm4-php was the one I wanted I uploaded the contents to my doc root. When I browse to mysite/template.php I see:

Accessible Website Menu
Ultimate Drop Down Menu 4.51 by Brothercake

No MENU!!!

A bunch of links.

Additionally when I look in the udm-resources folder I don't see a udm-custom.js

PS I can't wait to start working with UDM4 menus, it really is just what I'm looking for!

ludo33 02-16-2009 12:16 AM

Got it!
 
OK, all is working and just used a php include to add template.php to my drupal site! Downloaded the expanding-single.ini file and got that working too!
Thanks to the tutorials on this site.

One more small question though....how to set the width? I see the entries in the expanding-single.ini file:

$um['navbar'] = array(
'0', // nav to menu x-offset (+-)["n" pixels]
'0', // nav to menu y-offset (+-)["n" pixels]
'154px', // width ["em"|"ex"|"px"]

and rather worryingly for me a comment "("%" doesn"t work right)"

My site has fluid width columns, so ideally I want navbar to have 90% width, is there a workaround for this?

Or am I beat?

02-16-2009 05:16 PM

You could always use external styles to "override" the menu settings.

i.e.

Code:

ul#udm {
    width:90% !important;
}

The reason % "doesn't work right" is because we've found that getting a nice cross-browser solution isn't easy. If you know your visitor traffic, you can use the override method above with out too much worries.


All times are GMT. The time now is 01:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.0.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.